Visie

Door middel van eerlijkheid, deskundigheid en motiveren door te complimenteren wil ik ervoor zorgen dat mensen kunnen ontspannen tijdens een inspanning! Met als gevolg dat jij nog gezonder en gelukkiger door het leven gaat.

Wie is jouw sportcoach?

Ik ben Jacco Swier en mijn missie is om jou te laten ervaren wat sport, beweging en de juiste voeding voor jou kan betekenen!

Als kind droomde ik ervan om profvoetballer te worden, de cliché jongensdroom. Mensen in mijn omgeving werden er soms gek van; ik voetbalde overal, ook daar waar het niet de bedoeling was. In mijn jeugdjaren ben ik begonnen bij Dos’19 Denekamp waar ik geboren en getogen ben. Op mijn 13e vertrok ik op advies van de KNVB (twentse selectie) naar Quick’20 in Oldenzaal. Hier speelde ik 6 jaar in het 1e. Tijdens een wedstrijd in de toenmalige topklasse liep ik een ernstige knie blessure op. Door operatie’s, fysio en herstel trainingen heb ik opnieuw leren lopen en ik kon zelfs weer voetballen in het 1e elftal. Maar mijn droom om profvoetballer te worden was definitief van de baan.

De opleiding Sport en Bewegen (CIOS) heb ik goed afgerond, ook haalde ik TC3 (voetbal trainer) en werd ik skileraar (Anwérter). Door mij verder te ontwikkelen met conditie trainer, sport en voeding (voedingsconsulent) en Fitnesstrainer A&B (personal trainer) heb ik veel geleerd en ervaringen opgedaan.

Mede door de knieblessure ben ik mij gaan omscholen. Aan de Saxion hogeschool studeerde ik HBO ‘Small Business & Retail Management’. Hier deed ik mee aan de ‘ondernemers award’ waar ik een concept heb bedacht met en over sportmaaltijden. (naam: jouw sportmaaltijd) Tijdens deze opleiding ontdekte ik de wereld van het ondernemen. Eerst wilde ik meer ervaringen opdoen in het werkcircuit. Ruim 5 jaar ben ik in verschillende branches accountmanager (verkoper) geweest. Het ondernemersbloed zit in de familie en ook het sporten en gezond eten is er met de paplepel ingegoten. Na mijn herstel trainingen ben ik altijd blijven sporten, de personal trainingen ben ik zo gaan waarderen dat ik bedacht, ik kan dit zelf ook overbrengen aan andere mensen. Doordat ik veel trainingen ben gaan geven in de avonduren aan heel uiteen lopende groeperingen kwam ik erachter dat hier mijn passie ligt. Mede door goede referenties en enthousiaste mensen, heb ik ervoor gekozen om er volledig mee aan de slag te gaan. Hopelijk kan ik jou ook enthousiasmeren  en begeleiden om jou doelen te behalen!

Jacco Swier > JS > Jouw Sportcoach

Jacco_tadic
over js
image00005

Onderstaande 4 pilaren bepalen jouw succes!

Onderstaande 4 pilaren staan constant in verbinding met elkaar, heb je 1 pilaar niet onder controle zal een andere pilaar daar onder lijden.

Sport:

Bij een gezonde leefstijl hoort sport en bewegen. Het heeft een goede invloed op de bloeddruk, de conditie van hart en vaten en op je gewicht. Bewegen hoeft niet altijd sport te zijn. Stofzuigen, korte wandeling, de trap nemen en een stukje fietsen zijn allemaal momenten van beweging op een dag. Elke dag minimaal een half uur bewegen waarbij je ademhaling en je hartslag omhoog gaat blijkt heel effectief te zijn voor de gezondheid.

Rust:

Ieder mens heeft behoefte aan rust, dat wil zeggen aan slaap en ontspanning. Het aantal uren slaap dat je nodig hebt verschild per persoon, maar gemiddeld heeft een volwassene acht uren slaap nodig. Ook is rust na een zware trainingsprikkel belangrijk. 

Voeding:

Gezonde voeding is erg belangrijk maar hoe doe ik dit? Gezond eten is voor ieder individu en ieder doel anders. Slechts 1 regel is: – Probeer gevarieerd te eten. (zie onderstaande punten)
1. Groente en fruit: belangrijk vanwege vitamines, zoals vitamine C en foliumzuur, mineralen zoals kalium, vezels en bioactieve stoffen.
2. Brood, granen, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten: belangrijk vanwege koolhydraten, eiwit, vezels, B-vitamines en mineralen.
3. Zuivel, vlees, vis, ei en vleesvervangers: belangrijk vanwege eiwitten, mineralen zoals ijzer en calcium, B-vitamines en visvetzuren.
4. Vet en oliën: belangrijk vanwege vitamine A, D en E en essentiële vetzuren.

Stress:

Het is een feit dat wij als mens zonder een zekere mate van stress minder productief en ook minder creatief zouden zijn. Ook zou zonder stress ons prestatieniveau lager zijn; veel mensen presteren beter onder een bepaalde druk. Die druk moet echter niet te hoog oplopen, of te vaak voorkomen. Onder voortdurende spanning staan leidt onvermijdelijk tot psychische en lichamelijke klachten. Hierdoor zul je weer minder sporten, slechter eten en minder rusten.